Pieslēgties
Pieslēgties

Raksti

Oclean X10 elektriskās zobu birstes atsauksme

Oclean X10 elektriskās zobu birstes atsauksme

Vai tev ir apnicis, ka elektriskā zobu birste nepārtraukti slīd un krīt pa vannas istabu? Neaizmirsīsim kaitinošo scenāriju, kad zobu birste stāv uz veļas mašīnas un sākot veļas mazgāšanas ciklu, veļas mašīna ir tik jaudīga, ka viss, kas uz tās atrodas krīt lejā.


Iepazīstinu ar elektrisko zobu birsti Oclean X10, kas nāk komplektā ar magnētisko birstes stiprinājumu. Vienkārši piestiprini magnētisko stiprinājumu pie vannas istabas sienas, un voilà — zobu birstei ir sava drošā vieta, kur tā var karāties sausā vietā, pasargāta no nejaušiem kritieniem un mikrobiem.


Bet tas vēl nav viss — X10 ne tikai atrisina uzglabāšanas problēmas, bet arī ar savu jaudīgo tehnoloģiju nodrošina 40 000 vēzienus minūtē un kopā 80 000 sariņu kustības, kas rūpīgi iztīra zobus katru reizi, kā arī birstēm ir stilīgs dizains, trīs elegantas krāsas. Šī zobu birste ir vannas istabas interjera uzlabojums.

Autors: Toms Kleinšmits

Papildu informācija:

Atjaunots: 26. aprīlis 2024

Plusi / Mīnusi

Plusi:

Ilgs akumulatora darbības laiks;

Vairākas krāsu iespējas;

Magnētiskais stiprinājums;

Pievilcīgs dizains.

Mīnusi:

Nav ceļojumu futlāris;

Uzlādes vāciņš ir neērts, grūti atverams.

Īsumā:

  • Interesanti visiem vecumiem. Zobu birste ar emocijzīmēm ekrānā.


  • Divi mēneši ar pilnu uzlādi? X10 pārspēj konkurentus.


  • Kāpēc nepieciešama smaganu masāža?Aplūkojam pētījumu par smaganu veselību.


  • Vizuālais attēlojums, kas izceļ nepietiekami notīrītas zonas? Veido rūpīgākus zobu tīrīšanas paradumus ar X10 modeli.


  • Vai ierīces iegremdēšana ūdenī ir nekaitīga, vai arī tas var radīt neatgriezeniskus bojājumus? (IPX7 novērtējuma nozīme).

Ja meklē kvalitatīvu elektrisko zobu birsti, noteikti ir vērts apsvērt Oclean X10 elektrisko zobu birsti. Tā būs ar daudziem noderīgiem papildus labumiem / jauninājumiem, taču būs lietošanai ērta un vienkārša. Universāla elektriskā zobu birste ar dažādiem intensitātes iestatījumiem, kas nozīmē, ka vari to pielāgot savām prasībām.


Šī zobu birste noteikti patiks jauniešiem, jo tai ir emocijzīmju atgriezeniskā saite, kas nedaudz padara zobu tīrīšanu par spēli. Ja esi veiksmīgi iztīrījis visas zonas, birste ekrānā parādās emocijzīmes, lai paziņotu, ka esi paveicis labu darbu.


Tā kā tirgū tiek piedāvātas daudz un dažādu elektrisko zobu birstu veidi, vienas izvēle var būt diezgan sarežģīts uzdevums, tāpēc jāņem vērā zobu birstes galvenās īpašības - kam tā ir piemērota, izskats, sajūtas plaukstā un, protams, izmaksu un ieguvumu attiecība.


Šoreiz izmēģinu X10, ko sīkāk apskatīsim un salīdzināsim ar citiem Oclean modeļiem, lai palīdzētu izlemt, vai tā ir tev piemērotākā izvēle.

Kas ir iepakojumā?

  • Oclean X10 elektriskā zobu birste;
  • 1 maiņas galviņa;
  • Magnētiskais birstes turētājs, ko pievienot pie sienas;
  • USB-C uzlādes kabelis;
  • Silikona uzgalis birstei (šo var izmantot, ja dodies ārpus mājas, noņem maināmo uzgali un uz birstes uzliec silikona uzgali);
  • Plastmasas vāciņš uzgalim;
  • Lietošanas instrukcija.

Oclean X10 tehniskā specifikācija

Tīrīšanas jauda: 80 000 kustību minūtē

Akumulatora darbības laiks: līdz 60 dienām

Režīmi: 5 regulējami intensitātes līmeņi un 5 tīrīšanas programmas (Standarta / Baltināšana / Masāža / Jutīgiem zobiem/ Pulēšana)

Ekrāns: uzrāda tīrīšanas laiku, režīmus, intensitātes un 8 zonu kvadrantu

Uzlāde / Uzlādes laiks: USB-C / 3,5h

Garantija: 2 gadi

Ūdensizturība: IPX7

Svars: 110g

Garums kopā ar uzgali: 25.5cm

Platums resnākajā vietā: 2.3cm

Skaļums: <45 dB

Programmas

X10 ir aprīkots ar pieciem dažādiem tīrīšanas režīmiem:


Baltināšana – aplikuma noņemšanai;

Standarta – standarta tīrīšanai;

Maigais – jutīgām smaganām un zobiem;

Masāža – smaganu masāžai;

Pulēšana – zobu pulēšanai;


Galvenā poga ieslēdz zobu birsti. Pēc tam ir divas pogas - ar augšējo pogu var izvēlēties tīrīšanas režīmu un katrs režīms mainīs vibrāciju skaitu un sariņu kustības virzienu, jo birste spēj veikt kustības uz visām asīm. Atšķirība ir pamanāma, sākot tīrīt zobus. Apakšējā poga tiek izmantota, lai iestatītu izvēlētā režīma intensitāti no 1 līdz 5. Šī pārvaldības sistēma ir ļoti labi izstrādāta, tā ļauj ērti pārslēgties no viena režīma uz otru.


Tātad ar augšejo pogu mainām režīmus, ar apakšējo intensitātes un ar galveno pogu sākam tīrīšanu.


Izmantojot “jutīgo” režīmu, birste samazina birstes ātrumu no 40 000 līdz 20 000 apgr./min. Šī ir patiešām lieliska funkcija tiem, kam ir jutīgi zobi un smaganas, kuriem standarta režīms varētu šķist pārāk intensīvs.

Funkcijas

Tāpat kā citiem Oclean modeļiem ar ekrānu, arī X10 ir iebūvēts sešu asu žiroskops, kas izseko zobu birstes novietojumu tīrīšanas laikā, lai parādītu, kuras zonas ir pienācīgi iztīrītas un kuras nav.


Oclean X10 birste norāda, kad pāriet uz jaunu mutes kvadrantu, vibrējot ik pēc 30 sekundēm, un sniedz kopsavilkumu, kad esi pabeidzis tīrīšanu, izceļot visus kvadrantus, kurus esi palaidis garām. Ja esi veiksmīgi iztīrījis visas mutes zonas, birste ekrānā parāda emocijzīmes, lai paziņotu, ka esi paveicis labu darbu.


Birste automātiski ieslēdzas, kad to paņem rokās, un pēc tam, kad ir uzstādīts režīms un intesitāte, vienkārši nospied galveno pogu, lai sāktu tīrīšanu.

Atšķirībā no Oclean X Pro un X Pro Elite modeļiem Oclean X10 nav aplikācija. X10 sniedz vienkāršu tīrīšanas pieredzi, kas neprasa neko lejupielādēt telefonā.

Ergonomika

Rokturis ir standarta izmēra, taču man patīk kā birstei ir projektēts un izgatavots dizains, kas padara to patiešām ērtu satvērienam un lietošanai pat tad, ja rokas ir slapjas.


Zobu birste automātiski “pamostās”, kad to paņem rokās un uzreiz nospiežot pogu var sākt darbu ar jau iepriekš uzstādītiem iestatījumiem.

Dizains

Zobu birste pieejama koraļļu rozā, pērļu pelēkā un jūras zilā krāsā ar atbilstošas krāsas galviņu. Pašas krāsas ir klusinātos toņos, kas piešķir eleganci vannas istabā.


Ļoti noderīgs ir magnētiskais birstes turētājs, kas pielīmējams pie sienas, flīzēm vai spoguļa. Šis turētājs neļauj birstes uzgalī savairoties baktērijām, kā tas notiek, ja birste nemitīgi atrodas mitrā vidē, kā arī tas saglabā kārtīgu vannas istabu, jo birste piestiprināta savā vietā, nevis kā es vienmēr esmu praktizējis, to likt uz veļas mašīnas, tāpēc tā bieži krīt.

Oclean X10 Lietošanas pieredze

Svarīgākais jautājums: Vai šī zobu birste ir efektīva? Šī zobu birste darbojas tāpat kā jebkura cita Oclean soniskā zobu birste, taču katra nākamā versija ir ar dažiem uzlabojumiem. X10 ir piemērota zobu birste tiem, kuri nevēlas apgrūtināt sevi ar aplikācijām telefonā un Bluetooth, lai uzlabotu zobu tīrīšanas pieredzi.


Kopumā šī zobu birste darbojas ļoti labi un var palīdzēt uzlabot zobu tīrīšanas tehniku un ieradumus ar emocijzīmēm tās ekrānā.


Izmēģinot birstes režīmus un intensitāte, es galvenokārt izmantoju "standarta" režīmu ar trešo intensitāti, kas jaudas ziņā ir pa vidu. Es uzskatu, ka citi režīmi ir vērtējami sajūtu līmenī, jo, piemēram, zobu balināšanas režīms maģiski nedos baltus zobus, tam būs liela nozīme izvēlētajai zobu pastai. Masāžas režīms ir labs smaganām, bet kurš gan velta laiku smaganu masāžai?


Runājot par smaganu masāžu, 2020. gadā tika veikts pētījums, kurā noskaidrots, kā mainās asins plūsma smaganās cilvēkiem novecojot, un vai masāžas var palīdzēt. Rezultāti parādīja, ka, cilvēkiem novecojot, asins plūsma viņu smaganās samazinās. Ja smaganu asins plūsma samazinās, tas var izraisīt vairākas problēmas, jo smaganās nonāk mazāk skābekļa un barības vielu, kas ir būtiskas to veselības uzturēšanai. Tā rezultātā smaganas var kļūt vājākas, jutīgākas pret infekcijām un slimībām, piemēram, gingivītu vai periodontītu.


Vari izdarīt secinājums, ka elektriskā zobu birste ne tikai palīdz iztīrīt zobus, bet arī uzlabo smaganu veselību, kas nozīmē veselākus un izturīgākus zobus.

Izturība

Oclean X10 ir IPX7 ūdensizturības pakāpe, kas nozīmē, ka to droši vari iemērkt ūdenī un birste turpinās darboties. Ja tā nejauši nokrīt uz flīzēm, tā turpinās darboties. Ikdienas lietošanā birste ir izturīga un par to varēsi pārliecināties manā ūdensizturības eksperimentā zemāk.

Zobu birstes kopšana

  • Pēc katras zobu mazgāšanas reizes noskalo zem tekoša ūdens.
  • Katru mēnesi ieteicams noņemt birstes galviņu un notīrīt metāla savienojumu. Tas ne tikai uzlabos birstes darbību, bet arī pagarinās tās kalpošanas laiku.

Maiņas uzgaļi

Zobārsti iesaka mainīt zobu birstes uzgali ik pēc trim mēnešiem, jo tā ir augsne baktērijām, tostarp tām, kas var izraisīt smaganu slimības un citas mutes veselības problēmas.


Visi Oclean uzgaļi der visiem Oclean birstes modeļiem.


Regulāra zobu birstes uzgaļa nomaiņa palīdz novērst kaitīgo baktēriju uzkrāšanos, samazinot infekcijas risku.

Tīru zobu sajūta

Neapšaubāmi zobu birste ļoti labi iztīra zobus. Vari būt pārliecināts par to, jo ar roku tik labi iztīrīt nav iespējams. Es galvenokārt izmantoju "standarta" režīmu ar trešo intensitāti, kas jaudas ziņā ir pa vidu, priekš manis piektā intensitāte ir pārāk spēcīga.


Zobu birste jaudīgākajā režīmē var sasniegt 80 000 sariņu vēzienus minūtē, šo kustību skaitu nosaka tīrīšanas režīms un izvēlētā intensitāte.


Pārbraucot ar mēli pāri zobiem, katru reizi ir sajūta kā pēc higiēnista apmeklējuma, jo tie ir gludi un tīri. Taču gandrīz katru reizi X10 man uz ekrāna rāda, ka esmu palaidis garām labās puses augšējo zobu tīrīšanu. Savukārt citi modeļi, kuriem ir šis zonu žiroskops, man vienmēr rāda, ka esmu labi iztīrījis zobus. Nezinu, kuram taisnība, bet pēc sajūtām mani zobi ir ļoti tīri.


Pēc pieredzes varu teikt, ka soniskās zobu birstes to sariņu kustību dēļ, ir ne tikai efektīvas, bet arī labākas / veselīgākas zobiem par, piemēram, oscilējošajām zobu birstēm, kas rotē.

Aplikuma tests (pirms un pēc)

Veicu aplikuma testu, izmantojot specializētas tabletes, kas iekrāso aplikumu uz zobiem, ko pēc tam notīrīju ar X10 elektrisko zobu birsti, kur iestatīju standarta režīmu un piekto intensitāti. Pēc aplikuma tabletes sakošļāšanas, ļāvu tai mijiedarboties ar aplikumu uz maniem zobiem, par ko liecina spilgti zilais krāsojums. Zobu birste efektīvi noņēma aplikumu, atstājot manus zobus tīrus un gludus.


Jāsaka, ka nedaudz var pamanīt aplikumu uz "ilkņiem", tāpēc rezultāts nav izcils, kā sākotnēji domāju.

Baterija un lādēšana

Kā notiek lādēšana?

Pateicoties USB-C uzlādei, vairāk nav jāmeklē speciāli izstrādātie lādētāji vai jācīnās ar neērtām uzlādes stacijām — vienkārši pievieno USB-C (populārāko kabeli), kas nāk jau komplektā. Zobu birstes uzlādēšana ir tikpat vienkārša kā tava telefona uzlāde.


Birstes pamatnes konstrukcijai ir vāciņš, kas aizsargā USB-C portu.


Cik ilga ir uzlāde?

Uzlādes ilgums ir 3,5 stundas un ar šo vienu uzlādi birste darbosies 60 dienas, ja viens cilvēks ar šo zobu birsti tīra zobus divas reizes dienā. Šis būs ļoti noderīgi arī tad, kad dosies atvaļinājumā, jo vari pirms došanās ceļā birsti uzlādēt un neuztraukties par izlādēšanos.

Kā zināt, kad nepieciešama uzlāde?

Kad zobu birstei nepieciešama uzlāde, uz tās ekrāna parādās akumulators ar sarkanu indikatoru un baterijas procentiem. Tāpat baterijas daudzums visu laiku redzams ekrāna apakšā.

Ūdensizturības tests

Novērtēju arī Oclean X10 ūdensizturības spējas, iegremdējot birsti ūdenī uz divām minūtēm un ieslēdzot to tīrīšanas režīmā. Pēc ilgstošas iegremdēšanas, elektriskā zobu birste turpināja darboties nevainojami, demonstrējot tās izcilo ūdensizturīgo dizainu un IPX7 ūdensizturības līmeni.


Šis tests apstiprina X10 spēju izturēt ūdens iedarbību, neapdraudot funkcionalitāti. Vai tās ir nejaušas šļakatas lietošanas laikā, vai arī tā būtu birstes iekrišana vannā. Oclean X10 elektriskā zobu birste ir aprīkota tā, lai izturētu ikdienas izaicinājumus. Vari droši tīrīt zobus vannā vai dušā

Fināla viedoklis par Oclean X10

Šis modelis man patīk un te nemaz nav, kam nepatikt. Ekrāns strādā vienkārši un cena ir ļoti laba. Tā kā tās dizains ir tik vienkāršs un lietotājam draudzīgs, lietotājam nevajadzētu būt grūtībām. Tai ir visas vēlamās viedās zobu birstes funkcijas, bez nepieciešamības izveidot savienojumu ar tālruni un izmantot aplikāciju. 


Vēl viena šīs zobu birstes priekšrocība ir akumulatora darbības laiks, kas padara to vēl praktiskāku. Nav nekā kaitinošāka kā ejot tīrīt zobus, saprast, ka ir jāuzlādē zobu birste! Tās akumulators strādā 2 mēnešus, ja viens lietotājs tīra zobus divas reizes dienā.


Ļoti patīk magnētiskais stiprinājums pie sienas, kas nāk komplektā. Stiprinājums palīdz uzturēt kārtīgu vannas istabu, kā arī uztur zobu birstes galviņu tīru un higiēnisku.


Kopumā uzskatu, ka šī zobu birste ir viena no praktiskākajām viedajām zobu birstēm tirgū. Nav no lētākajām Oclean zobu birstēm, bet tirgū Oclean cenas ir vienas no zemākajām.

Kam Oclean X10 ir piemērots?

Tie, kuriem vannas istabā ir ierobežota vieta: ja tev ir maz vietas vannas istabā, tad X10 magnētiskais birstes stiprinājums nodrošinās ērtu uzglabāšanu.


Vienkāršības piekritējiem: Oclean X10 tehniski ir viegli lietojama, jo tai ir tikai 3 pogas.


Jauniešiem: Pēc zobu tīrīšanas X10 parāda ekrānā vai zobi ir pienācīgi iztīrīti un ja tie ir, tad ekrānā parādās emocijzīmes, kas jauniešiem zobu tīrīšanas pieredzi var padarīt interesantāku,

Kam Oclean X10 var nebūt piemērots?

Budžeta variants: X10 modelis nav no lētākajiem zīmola modeļiem, tāpēc vari apsvērt maciņam draudzīgāku variantu, piemēram, Air 2T vai Endurance.


Premium cienītājiem: Lai gan Oclean X10 nav no lētākajām zobu birstēm, kādam ir varbūt vēlme pēc kaut kā ekskluzīvākā un izsmalcinātāka, piemēram, X Ultra S modeļa.

Alternatīvas

Oclean X Pro Elite: būs nedaudz augstāka kvalitāte un ar skārienjutīgu ekrānu. Manuprāt, nedaudz precīzāk rāda zonas, kas iztīrītas, kā arī dizainiski vēl labāka.


Oclean Air 2T: ja vēlies lētāku variantu, tad Oclean Air 2T ir lieliska alternatīva. Komplektā nāk līdzi ceļojumu futlāris un arī birstes stiprinājums.


Oclean X Ultra S: ja esi jaunāko tehnoloģiju cienītājs, tad šī ir pasaulē pirmā zobu birste, kurā ir iebūvēts mākslīgā intelekta balss brīdinājums. Būsi visiem priekšā ar šo unikālo izgudrojumu!

Apskati citus Oclean modeļus

0 Komentāri
Pievienot Komentāru
Jūsu grozs ir tukš Turpināt
Pirkumu Grozs
Kopā:
Atlaide 
Atlaide 
SKU:
Aplūkot Detaļas
- +
Izpārdots